Uw badkamer winterklaar maken: 4 tips

Uw badkamer winterklaar maken: 4 tips

Ontdek onze oplossingen

Beterbad heeft voor elke situatie een passende oplossing. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? U vindt het in onze brochure.

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt

Nog even en dan zal de winter zijn aantocht maken. De winterse maanden zijn vaak synoniem aan knusse avonden bij de open haard en warme chocolademelk. Maar laten we eerlijk zijn, het kan ook behoorlijk koud en ongemakkelijk worden. Zeker in sommige delen van het huis, zoals de badkamer. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die u kunt nemen om uw badkamer winterklaar te maken en er een oase van comfort te creëren. In deze blog delen we vier handige tips om dat voor elkaar te krijgen.

1. Verbeter uw badkamer isolatie

Het verbeteren van de isolatie is een van de eerste dingen die u kunt overwegen bij het winterklaar maken van uw badkamer. Controleer of de ramen en deuren goed sluiten, om zo tocht buiten te houden. Als u kieren ziet, gebruik dan tochtstrips om ze af te dichten. Zorg er hierbij wel voor dat er voldoende ventilatie is, met name na het douchen, om schimmel te voorkomen. Bovendien is het de moeite waard om extra isolatie in de muren en het plafond te overwegen. Dit kan er eveneens voor zorgen dat de warmte binnenblijft en de kou buiten.

2. Bescherm waterleidingen in uw badkamer

Bevroren waterleidingen kunnen ernstige problemen en schade veroorzaken in uw badkamer. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de waterleidingen te beschermen. Vooral leidingen die zich langs buitenmuren bevinden of in onverwarmde ruimtes, moeten worden geïsoleerd om bevriezing te voorkomen. Een eenvoudige manier is om de leidingen in te wikkelen met isolatiemateriaal. Dit kunt u relatief eenvoudig zelf doen. Een andere optie is om ‘s nachts de kraan een beetje te laten druppelen om te voorkomen dat het water in de leidingen bevriest.

3. Optimaliseer de badkamer verwarming

Tijdens de koude wintermaanden kan het in de badkamer best fris zijn. U wilt dan ook niets liever dan in een warme, comfortabele badkamer binnenkomen. Zorg er daarom voor dat uw badkamer is uitgerust met een efficiënt verwarmingssysteem. Dit kan een radiator, vloerverwarming, of zelfs een elektrische kachel zijn. Zorg ervoor dat deze apparaten goed functioneren. Stel daarnaast de thermostaat in uw badkamer zo in dat de temperatuur aangenaam blijft.

4. Voeg warme elementen toe

Om uw badkamer tijdens de winter nog aangenamer te maken, kunt u enkele warme accenten toevoegen. Denk hierbij aan zachte, dikke handdoeken en badmatten voor het warmhouden van uw voeten. Het gebruik van een dikke badjas kan ook helpen om u warm te houden na het baden of douchen.

Snelle reactie en afhandeling. Aardige vakkundige monteur.”

J. Elshot

Conclusie

Het winterklaar maken van uw badkamer kan uw winterse ochtenden en avonden veel aangenamer maken. Deze vier eenvoudige tips, van het verbeteren van de badkamer isolatie tot het optimaliseren van de verwarming, zullen uw badkamer comfortabeler maken tijdens de koudste maanden van het jaar. Zo kunt u met plezier genieten van uw badkamer, ongeacht het gure weer buiten. Maak uw badkamer winterklaar en laat de kou buiten, waar het hoort.

Beterbad service

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en neem gerust contact met ons op.

  • Ruim 40 jaar expert in badkamer renovatie
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt
5 Tips voor het snel verhelpen van een stinkend doucheputje

Tips & tricks

5 Tips voor het snel verhelpen van een stinkend doucheputje

Bad in bad, wat is dat?

Wist u dat

Bad in bad, wat is dat?