Medewerker aan het woord: salesmanager Gerwin

Medewerker aan het woord: salesmanager Gerwin

Ontdek onze oplossingen

Beterbad heeft voor elke situatie een passende oplossing. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? U vindt het in onze brochure.

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt

Wat is jouw rol binnen Beterbad?

Ik ben Gerwin Koopman en ik ben salesmanager projecten bij Beterbad. Bijna drie jaar ben ik werkzaam bij dit leuke bedrijf en heb al veel ervaring in het sanitair. Sanitair en daarmee het inrichten van nieuwe badkamers is dan ook mijn grote passie. Ik ben iemand die altijd veel energie in zijn werk stopt. Binnen Beterbad ben ik verantwoordelijk voor twee key accounts en daarnaast ook voor iedere zakelijke partij die binnen de leisure branche op zoek is naar een partner voor badkamerrenovaties. Mijn doel daarin is dat ik de passievolle en bevlogen verbinder ben tussen de klant en ons bedrijf. Ik ben daarbij verantwoordelijk voor het hele traject, van inspiratie tot aan realisatie.

Hoe ziet jouw werkdag als accountmanager bij Beterbad eruit?

Mijn werkdag begint vanuit huis met mijn laptop en een kop koffie. Ik bekijk dan mijn prio’s in mijn mail en mijn agenda, zodat ik weet welke voorbereidingen ik moet doen. Wij beginnen de dag regelmatig met een afspraak op locatie bij een lopend project of met een ontmoeting in onze showroom in Nijkerk. Voor zo’n afspraak moeten mensen uit het hele land komen, van Bergen op Zoom, tot Leeuwarden of Alkmaar. Die afspraken beginnen vaak niet eerder dan 9:30 uur, 10:00 uur.

Tijdens zo’n dag ben ik op locatie en bedenken we hoe zo’n verouderde badkamer er in de toekomst uit moet gaan zien en hoe we die gaat inkleuren. Daarbij maak ik gebruik van kleurschakeringen en is het belangrijk dat er voor elke badkamer de perfecte oplossing komt. Er zijn veel facetten die hierin een rol spelen, zoals belichting, inloop, verblijfsruimte, installatietechnieken. Voor een hotel is de verbouwing van badkamers nu een investering, maar op termijn kunnen hoteleigenaren profiteren van een hoger rendement op de kamer.

Niet alleen kunnen hotels de kamerprijs verhogen. Hotelgasten willen namelijk graag genieten van een mooie badkamer, waar luxe badkamerproducten en wellness centraal staan. Tegelijkertijd zorgt de renovatie ervoor dat housekeeping minder tijd nodig heeft en daardoor schoonmaakkosten lager zijn. Dat zijn aspecten waar ik rekening mee houd tijdens het opstellen van het voorstel voor de nieuwe badkamers.

Er is één projectteam, bestaande uit verkoopbinnendienst, monteurs, werkvoorbereiding, de transporteur en een inkoper. Daarnaast is er een aannemer waar ik nauw mee samenwerk en een projectmanager vanuit de opdrachtgever. In mijn rol als accountmanager heb ik door het proces heen met veel verschillende aspecten te maken. Vervolgens heb je rekening te houden met de piekmomenten bij een hotel. Bijvoorbeeld maandagochtend na 11 uur wanneer de weekendgasten zijn uitgecheckt, is het moment dat wij aan de slag kunnen.

Wat vind je zo leuk aan je werk bij Beterbad?

Mijn hart maakt altijd weer een sprongetje als je van niets iets heel moois mag maken. Dat vind ik heel gaaf om te doen. Het mooiste is, als je dat hebt weten te doen binnen de afgesproken projectperiode. Dan denk je ‘yes’. Dat yes momentje is heel kort, want dan staat het volgende project alweer te wachten. Tijdens zo’n proces is een van de mooiste dingen de waardering die mijn team en ik van de klant krijgt. Het mooiste is dat ze waardering uitspreken met de reactie: “je mag het volgende project ook weer doen.” Verder vind ik het leuk dat ik op heel veel diverse plekken kom. De corebusiness is dan wel de leisure branche, maar recentelijk heb ik ook bij zorginstellingen en zelfs een cruiseschip een leuk oriënterend gesprek gevoerd. Dat is de ontdekkingstocht die ik dan doorloop en dat maakt mijn werk superleuk.

Gerwin Koopman

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en neem gerust contact met ons op.

  • Ruim 40 jaar expert in badkamer renovatie
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt
Medewerker aan het woord: werkvoorbereider Aron

Ontmoet het team

Medewerker aan het woord: werkvoorbereider Aron

Bad in bad, wat is dat?

Wist u dat

Bad in bad, wat is dat?