5 Tips voor het snel verhelpen van een stinkend doucheputje

5 Tips voor het snel verhelpen van een stinkend doucheputje

Ontdek onze oplossingen

Beterbad heeft voor elke situatie een passende oplossing. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? U vindt het in onze brochure.

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt

Een stinkend doucheputje kan een vervelend probleem zijn dat het comfort van uw badkamer aantast. De onaangename geur die uit het putje komt, kan zich door de hele badkamer verspreiden en zelfs uw doucheroutine verstoren. Gelukkig zijn er verschillende effectieve methoden om dit probleem snel op te lossen. In dit artikel delen we vijf handige tips waarmee u het stinkende doucheputje kunt verhelpen en weer kunt genieten van een frisse en aangename badkamerervaring.

1. Reinig het doucheputje grondig

De eerste stap bij het verhelpen van een stinkend doucheputje is het grondig reinigen ervan. Verwijder eerst het rooster of de afdekplaat van het putje. Maak het putje vervolgens schoon met behulp van een speciale putjeborstel of een oude tandenborstel. Verwijder alle vuilophopingen, haren en zeepresten die zich in het putje hebben verzameld. Spoel het putje daarna goed door met warm water.

Geheel tevreden. Werkzaamheden zijn keurig uitgevoerd, afwerking netjes en alles netjes opgeruimd.”

A. de Groot

2. Gebruik een ontstopper

Als het reinigen van het putje niet voldoende is om de stank te verwijderen, kunt u een ontstopper proberen. Plaats de ontstopper over het putje en maak een krachtige op- en neergaande beweging. Hiermee creëert u een zuigende werking die eventuele verstoppingen kan oplossen en de waterstroom kan herstellen. Spoel het putje na het gebruik van de ontstopper opnieuw goed door met warm water.

3. Maak gebruik van natuurlijke middelen

Natuurlijke middelen kunnen ook helpen bij het verwijderen van de stank uit uw doucheputje. Een veelgebruikte methode is het mengen van baking soda (zuiveringszout) met azijn. Giet een kopje baking soda in het putje en voeg vervolgens langzaam een kopje azijn toe. Laat dit mengsel een paar minuten inwerken en spoel het daarna weg met heet water. Baking soda en azijn hebben beide reinigende eigenschappen en kunnen effectief zijn bij het verwijderen van nare geurtjes.

4. Gebruik speciale reinigingsproducten

Als de bovenstaande methoden niet het gewenste resultaat opleveren, kunt u overwegen om speciale reinigingsproducten te gebruiken die specifiek zijn ontwikkeld voor het reinigen van doucheputjes. Deze producten bevatten vaak krachtige enzymen die organisch materiaal afbreken en nare geuren neutraliseren. Volg de instructies op de verpakking van het product nauwkeurig voor de beste resultaten.

5. Voorkom herhaling van het probleem

Nu u het stinkende doucheputje succesvol heeft verholpen, is het belangrijk om maatregelen te treffen om herhaling van het probleem te voorkomen. Hier zijn enkele tips die u kunt volgen:

Door deze preventieve maatregelen toe te passen, kunt u de kans op een stinkend doucheputje aanzienlijk verminderen en genieten van een frisse en aangename doucheruimte.

Veelgestelde vragen

Kan een verstopt doucheputje ook leiden tot lekkages in de badkamer?

Ja, een verstopt doucheputje kan lekkages veroorzaken als het water niet goed weg kan stromen. Het water kan zich ophopen en uiteindelijk leiden tot schade aan de badkamervloer of muren.

Wat moet ik doen als de nare geur in mijn doucheputje aanhoudt, ondanks het reinigen en ontstoppen?

Als de nare geur aanhoudt, zelfs na grondige reiniging en ontstopping, kan er een dieperliggend probleem zijn, zoals een gebroken afvoerleiding of een probleem met de riolering. In dit geval is het raadzaam om een professionele loodgieter te raadplegen om het probleem te identificeren en op te lossen.

Kan ik gewoon chemische ontstoppingsmiddelen gebruiken om een stinkend doucheputje te verhelpen?

Hoewel chemische ontstoppingsmiddelen effectief kunnen zijn bij het oplossen van verstoppingen, kunnen ze ook schadelijk zijn voor uw leidingen en het milieu. Het wordt aanbevolen om eerst natuurlijke methoden te proberen, zoals baking soda en azijn. Als dit niet werkt, kunt u overwegen om speciale ontstoppingsmiddelen te gebruiken, maar volg altijd de instructies op de verpakking zorgvuldig en gebruik ze spaarzaam.

Wat zijn enkele tekenen dat mijn doucheputje verstopt raakt?

Enkele tekenen van een verstopt doucheputje zijn langzame afvoer van water, ophoping van water in de douchebak, borrelende geluiden tijdens het douchen en een onaangename geur die uit het putje komt. Als u deze symptomen opmerkt, is het raadzaam om snel actie te ondernemen om verstoppingen te voorkomen.

Wat moet ik doen als ik het putje niet kan bereiken om het schoon te maken?

Als het putje moeilijk te bereiken is, kunt u een flexibele ontstoppingsveer gebruiken om het vuil los te maken. Steek de veer voorzichtig in het putje en draai deze rond om verstoppingen te verwijderen. Zorg ervoor dat u de veer niet forceert en volg de instructies van de fabrikant.

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en neem gerust contact met ons op.

  • Ruim 40 jaar expert in badkamer renovatie
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt
Een duurzame badkamer: tips voor een milieuvriendelijke badkamer

Inspiratie

Een duurzame badkamer: tips voor een milieuvriendelijke badkamer

5 ideeën voor een eenvoudige badkamerrenovatie

Inspiratie

5 ideeën voor een eenvoudige badkamerrenovatie