Duurzaamheid

Kiest u voor Beterbad, dan kiest u voor duurzaamheid. Dat ziet u terug in onze producten en service. We vertellen u graag meer!

VCA

Wist u dat...

  • er meer dan 875 zonnepanelen op ons dak liggen?
  • we VCA gecertificeerd zijn?
  • we 4 oplaadpunten voorzien van onze eigen groene stroom?
  • wij voldoen aan de zero emissie eis vanaf 2025?

Duurzaamheid

Duurzame productie

Wij gaan voor een volledig duurzaam geproduceerd product. Afgelopen jaren hebben we gewerkt aan het verduurzamen van onze dienstverlening en ook de komende jaren nemen we onze verantwoordelijkheid en pakken we door.

Heel veel zonnepanelen

Op het dak van de productiehallen liggen 875 zonnepanelen die al een aantal jaar energie leveren voor zowel de fabriek als kantoren. Echter kan de energie die in het weekend wordt gegenereerd door deze zonnepanelen nog niet terug worden gebracht naar het net. Maar we laten ons niet tegenhouden en zijn inmiddels aan het onderzoeken op welke manier we deze energie kunnen opslaan. We hebben het doel om deze energie op te slaan zodat we deze zelf later kunnen gebruiken. Of kunnen uitleveren aan bedrijven in Dronten die minder ruimte hebben voor zonnepanelen en deze duurzame energie heel goed kunnen gebruiken.

Led lampen

We zijn afgelopen periode ook aan de slag gegaan met het vervangen van de huidige lampen door duurzame LED lampen in de fabriek en kantoren. Door het plaatsen van energie zuinige lampen besparen we zon-energie die we dan weer voor andere doeleinden kunnen gebruiken. Zoals het opladen van auto’s.

0

Zonnepanelen op onze daken

0

Oplaadpunten voor groene stroom

0

Vanaf dan voldoen wij aan de zero emissie eis

Oplaadpunten elektrische auto’s

Het zijn onze klanten en ook onze medewerkers die een hybride of volledige elektrische auto hebben die op 1 van de 4 aansluitingen de auto’s kunnen opladen. En dat met energie van de zon.

Slim met warmte

In de fabriek is een aanzuiginstallatie geplaatst die er voor zorgt dat de warmte van de ovens wordt verdeeld over de overige productiehallen. Een slimme oplossing!

Afvalstromen

Door het verzamelen van het acryl, plastic, papier, hout en glas zorgen deze afvalstromen voor mogelijk hergebruik. En ook de monteurs werken mee aan verdere verduurzaming. Onze monteurs nemen na het uitvoeren van onze service en diensten het afval mee terug, dit scheiden zij dan zelf weer op onze locatie.

Papierloos werken

En we gaan verder met het digitaliseren van onze werkprocessen. De papieren opdracht bon voor de monteurs is reeds door een tablet vervangen.