5 ideeën voor een eenvoudige badkamerrenovatie

5 ideeën voor een eenvoudige badkamerrenovatie

Ontdek onze oplossingen

Beterbad heeft voor elke situatie een passende oplossing. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? U vindt het in onze brochure.

  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt

Een badkamerrenovatie kan een verfrissende verandering zijn voor uw huis. Aan de andere kant kan het ook iets overweldigends zijn waar u tegenop ziet. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om de badkamer op te knappen zonder grote ingrepen. Of u nu een beperkt budget heeft of gewoon graag op een eenvoudige, maar effectieve manier, uw badkamer wilt renoveren. Met deze 5 ideeën is dit snel gedaan.

1. Reparaties

Wellicht zijn er in uw badkamer een aantal reparaties die uitgevoerd moeten worden. Heeft u last van een lekkende kraan? Dan kan het zijn dat er kalkaanslag in de kraan zit of dat het kraanleertje toe is aan vervanging. Misschien heeft u wel een kapotte tegel. Dan is het niet meteen nodig om het hele tegelwerk te vervangen, maar volstaat het vervangen van die ene tegel. Controleer ook of het kitwerk nog voldoende intact is. Wanneer deze beschadigd is of schimmel vertoont, verwijder dan de oude kitlaag en breng een nieuwe laag aan. Deze eenvoudige reparaties zullen de gehele uitstraling en functionaliteit van uw badkamer verbeteren.

2. Materialen vervangen

Een paar kleine aanpassingen in je badkamer kunnen een enorm verschil maken in het interieur van je badkamer. Vervang handdoekrekken, zeepdispensers en douchegordijnstangen door moderne, stijlvolle varianten die bij de look passen die u in uw badkamer wilt creëren. Kies daarnaast voor een opvallende spiegel, eventueel met verlichting. Vervang oude kranen en douchekoppen door nieuwe, moderne uitvoeringen. Vervolgens kunt u er nog voor kiezen om deurknoppen en handgrepen te vervangen. Een eenvoudige klus, maar veel effect.

3. Nieuwe badkuip of douche

Als u niet meteen de hele badkamer wilt renoveren, kunt u overwegen om slechts een deel te vernieuwen. Denk er bijvoorbeeld over na om een nieuwe badkuip of douche te installeren. Met de eenvoudige bad in bad oplossing van Beterbad is dit al binnen een dag geregeld, want het nieuwe bad wordt over het oude bad heen geplaatst. Wilt u toch liever een inloopdouche in plaats van een badkuip? Ook hier kan Beterbad bij helpen door het bad te vervangen door een inloopdouche en zelfs zonder hak- en breekwerk. Zo wordt het bad vervangen zonder dat u hiervan veel overlast of rommel ervaart. Dan kunt u snel genieten van een nieuwe badkuip of inloopdouche.

Bij het bezoek aan huis door de vertegenwoordiger goed en eerlijk voorgelicht. Professioneel en duidelijk, goede prijs en 100% vakwerk.”

J. Kok

4. Nieuwe kleur in de badkamer

Een eenvoudige en voordelige manier om de badkamer op te frissen, is door een nieuwe verflaag aan te brengen op de muren. Dit geeft gelijk een andere sfeer in de badkamer. Is uw badkamer volledig betegeld? Kies er dan voor om uw badkamertegels te verven. Badkamertegels verven kunt u eenvoudig zelf doen door tegelverf op de tegels aan te brengen met behulp van een verfroller en kwast. Tegelverf is tegenwoordig in veel verschillende kleuren beschikbaar, dus er is vast een kleur die past bij de nieuwe look die u wilt creëren.

5. Badkameraccessoires

Nadat uw badkamer een nieuwe kleur heeft gekregen, kunt u overwegen om uw badkameraccessoires te vervangen. Tijd om te investeren in een set bijpassende handdoeken, een badmat of een nieuw douchegordijn om de nieuwe stijl van de badkamer nog meer te benadrukken. U kunt er ook voor kiezen om het douchegordijn achterwege te laten en deze te vervangen door een glazen douchewand. Dit geeft een meer eigentijdse uitstraling. Hang vervolgens nog wat decoratieve muurstickers of foto’s op om de muren een persoonlijk tintje te geven. Houd er wel rekening mee dat deze tegen vocht moeten kunnen.

Conclusie

Om uw badkamer een upgrade te geven, is het echt niet nodig om deze volledig te renoveren. Een badkamerrenovatie hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Met bovenstaande vijf tips is een verandering in uw badkamer snel gemaakt. Zo bent u klaar om binnenkort te genieten van uw badkamer in geheel nieuwe stijl.

Beterbad service

Ontdek wat we voor u kunnen betekenen en neem gerust contact met ons op.

  • Ruim 40 jaar expert in badkamer renovatie
  • Eigen productiefabriek in Nederland
  • Goedkoopste in de markt
Een duurzame badkamer: tips voor een milieuvriendelijke badkamer

Inspiratie

Een duurzame badkamer: tips voor een milieuvriendelijke badkamer

Veilig ouder worden in de badkamer, waar moet u aan denken?

Inspiratie

Veilig ouder worden in de badkamer, waar moet u aan denken?